top of page

Bestorming van de Bastille




Le quatorze julliet, de dag van bestorming van de bastille. DE franse feestdag. Voor ons een reden om eens stil te staan bij nummers waarin in het Frans wordt gezongen. Van traditionele Franse artiesten, tot artiesten die helemaal niet uit Frankrijk komen, maar wel degelijk die taal gebruiken in hun muziek. Van klassieker tot modern, maar alles en francais.








30 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


1 Alizée Jacotay koos haar voornaam als artiestennaam. Samen met Mylene Farmer en Laurent Boutounat bracht ze op 21 mei 2000 haar eerste single uit. Het nummer, geïnspireerd door een personage uit een boek van Vladimir Nabokov, zou door heel Europa een grote hit worden. Moi... Lolita bleef in Nederland net steken op de tweede plaats in de top 40.


2 Een schilder die nostalgisch terugdenkt aan zijn jeugd op Montmartre, ook vanuit dat gegeven kan je een hit schrijven. Zo lukt het Charles Aznavour om La Boheme in 1965 tot een hit te maken. In Nederland haalde het de hitlijsten niet, maar kwam in 2021 wel ineens in de Top 2000 tevoorschijn.


3 Ook in Nigeria is Frans éé…


J'aime
bottom of page