top of page

Child Identity Theft Awareness Day

Identiteitsdiefstal is en blijft een groot probleem. En hoe denken artiesten er dan over als hun kindjes, de muziek, gejat wordt en ingezet in een ander nummer. Wel nu als er credits gegeven worden is dat vaak prima, maar het kan ook leiden tot grote ruzies.


In de quiz 12 nummers die van identiteit veranderden. Of anders gezegd 12 nummers die een flinke sample gebruiken van een ander bekend nummer. We vragen uiteraard titel en artiest van beide nummers.







30 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


1 A Tribe Called Quest had een grote hit met Can I Kick It. De liefhebber herkent uiteraard het rifje van Lou Reed's Walk On The Wild Side. Maar de Quest samplede nog wel meer, zo horen we ook de tune van kinder-tvserie Superted en een klassiek stukje Prokofiev.


2 Ava Max hoorden we vervolgens met Kings And Queens. Dit nummer gebruikt de melodie van If You Were A Woman (And I Was A Man) van Bonnie Tyler. Schrijver van het Tyler-nummer Desmond Child kreeg van Ava Max dan ook schrijf-credits.


3 Black Box, de eurodance act samplede ook wat af. Zo horen we in dit Ride On Time duidelijk Loleta Holloway terugkomen met Love Sensation. In eerste instantie wer…


Like
bottom of page